Drona “stealth”, cea mai noua clona chinezeasca

China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) a prezentat recent cel mai nou membru al familiei de clone chinezesti, o drona care se doreste a fi stealth si care este, evident, copiata dupa cele americane.

In esenta, este vorba despre un UAV (unmanned aerial vehicle) a carui forma exterioara pare a fi copilul demonstratorului Northrop Grumman X-47B si a dronei Lockheed Martin RQ-170 Sentinel.

Clona a fost prezentata in cadrul China International Aviation & Aerospace Exhibition and Airshow China, din Zhuhai, si, momentan, n-am vazut sa fie oferite prea multe detalii. Prin urmare nu stim daca este un prototip, un demonstrator, sau vreun mock-up.

Chinezii au studiat intens ramasitele unui Sentinel care a aterizat fortat in Iran in 2011 si, se pare, au acumulat o multime de cunostinte in acest domeniu.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRJapcristian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cristian
Guest
cristian

Copiaza, copiaza, dar vad ca le reuseste. Noi de ce nu copiem, daca nu suntem in stare sa facem altceva ?

Jap
Guest
Jap

Cristiane,ca să “copii”ceva,trebuie să ai cu ce,cu cine și undeva. Cine știe ce nEUROn,au ai noștrii prin Munții Buzăului. Cît despre chinezărie,pînă nu văd cum îi arde o sticlă de șampanie,să-i sară stelthu,pe pereții hangarului,yo nu pun botul:-).