Dronele Elbit ar putea fi produse în România

Elbit Systems a anunțat că a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Avioane Craiova și Romaero privind producerea în România a dronelor companiei israeliene.

Potrivit comunicatului de presă oficial, dacă România va decide să cumpere UAS-uri (unmanned aerial system) de la Elbit, compania este gata să ne ofere transfer tehnologic în vederea fabricării în țara noastră a acestor sisteme.

Mai departe, israelienii spun că ne oferă întreaga lor gamă de drone, de la cele tactice Skylark I-LEX și până la Hermes 900, companiile din România fiind responsabile de asamblarea aparatelor de zbor, integrarea lor, mentenanță, reparații, instruire și project management.

”Elbit Systems împreună cu Avioane Craiova și Romaero, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naționale din România (MApN). Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.

Memorandumul de Înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.

Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă. Având zeci de ani de experiență dovedită operațional, sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă UAS a Armatei Israeliene”, se arată în comunicatul de presă.

Elad Aharonson, Vice Președinte Executiv și Manager General al Elbit Systems ISTAR Division, a declarat: “Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte și domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova și Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS în România și pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o solutie completă și avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel international.”


Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sibip

Suna frumos, dar memorandumuri am mai citit. Daca se va concretiza atunci va fi ceva.
Oricum din cate inteleg UAS-urile vor fi o parte importanta, daca nu chiar cea mai importanta, a operatiunilor aeriene ale viitorului.

Marius

In general, cu evreii s-a facut treaba. Au tot fost discutii, studii, pdf-uri legate de drone. Sper sa iasa ceva desi e din start mentionat doar asamblare (gen modelism pe balsa) dar partea de mentenanta nu e de lasat (scot aerograful la treaba daca e nevoie). Oricum, doar sa fie. Daca tintim la H900 intra Japf si restul slugilor in urlat/tavalit pe jos mode.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x