Elicoptere din Djibouti, reparate in Romania

Airbus Helicopters România a finalizat, la fabrica din Ghimbav, contractul de revizie şi retrofit a patru elicoptere AS365 N Dauphin ce apartin Fortelor Aeriene din Djibouti.

Valoarea acordului care s-a derulat pe parcursul a doi ani este de aproximativ cinci milioane de euro.

“Contractul a constat în revizia generală pentru un elicopter şi reviziile periodice pentru celelalte trei şi transformări de configuraţie. Aparatele au venit într-o configuraţie sanitară. Unul dintre ele a fost transformat în varianta VIP şi va fi operat de Forţele Aeriene din Djibouti, pentru transportul preşedintelui ţării, două aparate au fost transformate din varianta sanitară, în transport persoane, iar un aparat a rămas în configuraţia iniţială. În plus de aceste transformări, pe elicoptere s-a instalat o nouă variantă de sistem de aer condiţionat şi restul de lucrări de mentenanţă specifice tipului de lucrare de întreţinere pentru care au venit”, a declarat joi, la Ghimbav, directorul de operaţiuni al companiei, Gabriel Ciornei, scrie Agerpres.

Elicopterele vor pleca luni noaptea de la Ghimbav, pe patru platforme rutiere şi vor ajunge marţi dimineaţa la aeroportul Otopeni. Transportul acestora în Djibouti se va face pe calea aerului cu un avion cargo Antonov 124, care va decola de la Otopeni, miercuri după-amiază, un zbor de cinci ore şi jumătate până la beneficiar, a precizat Gabriel Ciornei.

O echipă tehnică de la Ghimbav, care va repune elicopterele în stare de zbor, şi un echipaj pentru zborul final de recepţie se vor deplasa în Djibouti. Compania Airbus Helicopters România mai are în lucru la Ghimbav şi alte elicoptere pentru piaţa externă în diverse stadii de lucru, dar şi elicoptere aparţinând MApN, a afirmat directorul de operaţiuni.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ilie Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ilie
Guest
Ilie

Cu alte cuvinte duduie treaba cu elicoptere. Deci n-are rost sa-i complicam cu H215 ca oricum nu sunt destui oameni calificati sa castige 2 poli…