Elon Musk susține că ”era avioanelor de vânătoare a trecut”

Controversatul Elon Musk a pus pe jar o bună parte a lumii aviației cu o declarație, surprinzător, deloc controversată.

Prezent la Air Force Association’s Air Warfare Symposium, fondatorul Space X și Tesla a fost întrebat de Lt. Gen. John Thompson, comandantul Space and Missile Systems Center, dacă are o idee care ar putea revoluționa lupta aeriană.

Iar Musk a venit cu răspunsul la care toată lumea se gândește de ani de zile deja.

”Lupta aeriană cu drone autonome este în punctul în care este și cred că înseamnă viitorul. Nu este viitorul pe care mi-l doresc, dar acesta va fi viitorul. Era avioanelor de vânătoare a trecut. Da, era avioanelor de vânătoare a trecut. Vom vorbi de drone de acum”, a spus Musk.

Din nou, declarația aceasta nu are, în esență, nimic controversat. Este ceea ce anticipează toată lumea, inclusiv specialiștii Forțelor Aeriene, însă cumva Musk este cel care a stârnit controverse. Poate pentru că este prima persoană publică ce a articulat acest gând cu subiect și predicat, fără a lăsa loc de întoarcere sau interpretări.

Și pentru că avem aceasta dispută în mediul online, în curând veți putea citi pe AviatiaMagazin un material mai amplu privind planurile USAF în legătura cu viitoarele avioane de generația 6, planuri care coincid în mare măsură cu ceea ce susține Elon Musk.

Vouă cum vi se pare? Credeți epoca avioanelor de luptă cu echipaj uman a trecut? Sau, dimpotrivă, vi se pare că va fi în continuare nevoie de piloți în carlingă?

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MariusJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Dar nu-i corect ce faci LanceRe,pe văcarul satului din cuca măcăii,de ce n-ul întrebi?

Marius
Guest
Marius

Va fi nevoie de un om care sa apese pe buton, un fel amiral al dronelor. La sol sau in aer, cred ca in prima faza va fi in aer ca sa ofere flexibilitate pana se pune la punct AI-ul.
@ Japf, se scrie “nu-l”, ai nota 4, stai jos si iubeste-l pe putin.