Emiratele Arabe Unite comandă 80 de avioane Rafale

Emiratele Arabe Unite vor deveni cel mai mare operator de Rafale după finalizarea contractului pentru 80 de aparate în varianta F4 ce tocmai a fost semnat.

Acordul dintre Franța și statul arab a fost parafat în timpul unei vizite pe care președintele de la Paris, Emmanuel Macron, a efectuat-o în Abu Dhabi.

Valoarea totală a contractului, care mai include un pachet de armament și 12 elicoptere H225 este estimată de francezi la 16 miliarde de euro!

Potrivit acestui acord, livrările vor începe în 2027 și se vor încheia în 2031.

De notat este și faptul că varianta F4, cea mai modernă a aparatelor Rafale, este încă în faza de dezvoltare, de aici probabil și demararea ușor tardivă a livrărilor, abia peste 6 ani.

De asemenea, trebuie spus că Emiratele Arabe Unite au negociat în ultimii ani achiziționarea a 50 de avioane F-35 Lightning II din Statele Unite, însă discuțiile au intrat în impas după schimbarea administrației de la Washington.

Forțele Aeriene ale EAU au în serviciu în momentul de față aparate F-16 Block 60, care era cea mai modernă variantă de Viper până la apariția Block 70, și Mirage 2000, modernizate și ele destul de recent.

În ceea ce îi privește pe francezi, aceștia sunt pe val. Comanda de 80 de Rafale pentru Emirate se adaugă peste cel primite din India (36 de bucăți), Egipt (54), Greece (18), Qatar (36) și Croatia (12).

”Omnirolul” se dovedește tot mai atractiv pentru export și pare că a luat fața rivalilor europeni, Eurofighter și Gripen.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

A dat norocul peste fraierii 😃. Macron să dea fuga la cea mai apropiată moschee și săi mulțumească lui Alah😃😃😃.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x