Emiratele Arabe Unite lanseaza prima comanda pentru avionul B-250

Emiratele Arabe Unite vor cumpara pentru prima data un avion militar construit de propria industrie, este vorba despre aparatul B-250 al celor de la Calidus.

Cu ocazia Dubai Airshow 2019, autoritatile din Emirate au anuntat semnarea unui acord pentru achizitia a 24 de avioane B-250.

Valoarea contractului este de 260 de milioane de dolari.

B-250 este un avion de antrenament ce poate fi utilizat si pentru misiuni COIN – counter-insurgency, CAS – close air support sau ISR – intelligence, surveillance and reconnaissance.

Proiectul a fost lansat in 2015, iar primul zbor al primului prototip a avut loc in 2017, atunci cand a fost si prezentat la Dubai Airshow.

Daca vi se pare ca B-250 seamana cu ceva aveti dreptate. Noul avion al celor din Emirate a fost proiectat si realizat de brazilienii de la Novaer si aduce mult de tot cu Super Tucano al lui Embraer si, mai ales, cu Pilatus PC-9.

Dupa semnarea contractului Calidus LLC va construit o linie de asamblare pentru B-250 in orasul Al-Ain, estimandu-se ca in cativa ani va fi livrat si primul aparat de serie.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of