European Spartan 2019, exercitiu pentru operatorii avioanelor C-27J in Romania

Romania este gazda European Spartan 2019, un exercitiu la care participa mai multe state europene ce opereaza avioane de transport C-27J Spartan.

Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, este gazda exercitiului ce debuteaza luni, 13 mai.

Iata si comunicatul oficial, asa cum a aparut in Cer Senin:

Exerciţiul militar European Spartan 2019 are loc, în perioada 13-24 mai 2019, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.


Exerciţiul face parte din seria de activități planificate şi organizate de către Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și Forțele Aeriene Române la Baza 90 Transport Aerian, în cadrul programului EATF (European Air Transport Fleet), fiind proiectat ca un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport.


Statele participante la exerciţiu, alături de România, sunt: Bulgaria, Italia, Lituania, și Slovacia, dar sunt aşteptaţi şi observatori din alte state deţinătoare ale acestui tip de aeronavă, europene sau chiar non-europene (Australia, Grecia, SUA).

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și-au reparat bulgarinezii,Spartanele? Acum mergem și noi la bulgari,cu Mig21 și F-16,la Tharcian Star,să ne dăm mari cu F-16.