Exercitiu cu bombardiere strategice rusesti peste Marea Neagra

Armata rusa a efectuat o serie de exercitii cu bombardiere strategice Tupolev Tu-160 si avioane de lupta Suhoi Su-27SM peste Marea Neagra.

Manevrele rusesti au avut loc in timpul Sea Shield 2019, un exercitiu naval in care sunt implicate mai multe state membre ale NATO, inclusiv Romania.

Potrivit Ministerului Apararii de la Moscova, Districtul Militar Sud a profitat de exercitiul NATO pentru a da o nota autentica manevrelor proprii.

Scenariul a fost unul de simplu: Bombardierele Tu-160 zburau in spatiul aerian international in momentul in care erau interceptate de tinte neidentificate; aparatele Su-27SM au decolat alarmate pentru a intercepta tintele si de a escorta bombardierele pentru restul misiunii.

Tintele respective nu existau, bineinteles, fiind doar coordonate transmise de la sol pe care Suhoaiele trebuiau sa le atinga.

“Antrenamentul a avut loc in timpul exercitiului NATO Sea Shield 2019, care a oferit un bun context pentru ca Flora Marii Negre si unitatile Fortelor Aeriene sa exerseze misiuni de lupta in conditii reale”, a transmis ministerul rus.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of