Explicațiile Rusiei după misiunea bombardierelor strategice în zona Mării Neagre

Federația Rusă susține că misiunea bombardierelor strategice Tupolev Tu-22M3 din zona Mării negre a fost una de rutină, în cadrul căreia au fost respectate toate reglementările internaționale.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis următoarele:

”Echipajele a două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerospațiale Ruse au efectuat o misiune planificată în apele internaționale ale Mării Negre. În timpul zborului echipajele au parcurs aproximativ 4.500 de kilometri și au rămas în aer mai mult de 5 ore.

Pe parcursul misiunii aparatele au fost însoțite de avioane din cadrul Districtului Militar Sud. Piloții noștri efectuează astfel de zboruri regulat în zona apelor internaționale din Marea Neagră, Marea Baltică, Oceanul Arctic și Atlanticul de Nord. Toate zborurile Forțelor Aerospațiale Ruse sunt efectuate în strict acord cu regulile internaționale.”

Din acest comunicat cea mai importantă informație mi se pare că este cea a tipului de avion utilizat, anume Tu-22 într-una dintre cele mai moderne versiuni ale sale, M3.

Altfel, rușii confirmă comunicatul NATO, Alianța transmițând că aparatele au fost urmărite de la distanță de avioanele militare din România, Bulgaria și Turcia, semn că nu s-a încercat intrarea în spațiul aerian național al vreunei țări.

Citește mai mult despre MiG-urile 21 LanceR care au interceptat bombardierele rusești

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Un blat ordinar,la care am participat si noi cu voia noastră. Măcar bulgarii aveau lacrimi adevărate cînd au ridicat Migurile. Puterea Bipolara,dai în măsan cur.Namaste.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x