F-35 a ajuns pentru prima data in Orientul Mijlociu

Americanii au trimis in premiera avioane de generatia V F-35 Ligtning II intr-o misiune in Orientul Mijlociu.

Aparate apartinand 388th Fighter Wing si 419th Fighter Wing, ambele de la Hill Air Force Base, Utah, au ajuns recent pe baza aeriana Al Dharfa, din Emiratele Arabe Unite.

Potrivit declaratiilor comandantului AFCENT, gen-lt Joseph Guastella, in scurt timp ar urma ca F-urile 35 sa ia parte la primele misiuni de lupta, urmand a contribui la loviturile aeriene impotriva talibanilor din Afghanistan.

“Adaugam sisteme de armament de ultima generatie arsenalului nostru si asta ofera o crestere semnificativa a capabilitatilor coalitiei.”

Desi nu am vazut inca vreun anunt oficial in acest sens, se poate ca F-urile sa fie utilizate in perioada urmatoare in misiuni pe cerul Afghanistanului.

7
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LanceRsoringabriel neacsugabi SJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

LanceRe,în caz că nu știai,în orientul mijlociu deja se află F-35,în Israel. Acum să te duci cu ’35-ul să dai cu bombardeaua după niște sălbatici prin peșterile din Afganistan,mise pare o pierdere de timp. Pare mai mult o acțiune de marketing.

gabi S
Guest
gabi S

……De unde se poate trage concluzia ca talibanii pot fi loviti numai cu F 35. Pe bune?! Da’ ce, sughita daca dai dupa ei cu MiG 21? Cum spune si Jap, pare a fi actiune de marketing, dar pierdere de timp.

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Marketing da , insa nu este si pierdere de timp caci este vorba de misiuni de lupta . Chiar si impotriva talibanilor , misiunile de lupta reale ajuta la dezvoltarea tacticilor si adauga un plus de experienta in utilizararea aparatului, comprativ cu misinile de antrenament.

Jap
Guest
Jap

Pe mine unul ma șocat știrea că,gringo îl folosesc pe F-35,la bombardat sălbatici,pituliți prin peșterile din Afganistan. Puteau să folosească ca pînă acum: drone,F-15,16,18,B-52. Marketing & PR,dăi în măsan cur. Poate atît să facă,avionul ăsta.

sorin
Guest
sorin

Americanii introduc în acțiune de lupta, respectiv atac la sol, F35. De ce F35 și nu F16? Pentru ca F35 este înlocuitorul lui F16. Pentru asa ceva a fost gândit. La un moment dat, F16 nu va mai exista și se va folosi doar F35. În Afganistan, F35 ba executa misiuni reale de lupta, respectiv de atac la sol. Atacul la sol este una din misiunile pentru care a fost gândit F35.

Jap
Guest
Jap

Indiferent ce am spune și de care parte a baricadei ne-am afla,bombardarea jihadiștilor din Afganistan cu F-35,este o acțiune de Marketing & PR.