F-35 Demo Team, prima evoutie oficiala. Impresionant? | VIDEO

F-35 Demo Team, echipa oficiala de airshow a USAF ce foloseste avionul de generatia V, F-35 Lightning II, a avut prima demonstratie oficiala din istorie in cadrul Melbourne Air & Space Show 2019.

Criticat de multi “specialisti in Wikipedia” cu privire la capabilitatile aerodinamice, avionul F-35 propune un show destul de interesant, care arata probabil tuturor ca impresiile de “caramida zburatoare” nu au niciun suport in realitate.

Dupa ce am vazut 35-ul in evolutie anul trecut, intr-un demo mult mai “sarac”, pot spune ca este unul dintre cele mai impresionante avioane si asta se datoreaza mai ales motorului P&W F135, care merita toti banii.

Bun, in ceea ce priveste evolutia F-35 Demo Team nu pot sa nu remarc decolarea in fortaj, mentinerea altitudinii deasupra pistei si apoi o urcare brusca pana la limita plafonului. Mi-a placut si trecerea in limita de viteza, acolo unde se vede clar forta enorma a motorului.

Aveti clipul video cu demo-ul, e filmat din public, asa cum l-am fi vazut daca eram acolo, asa ca va provoc sa ne spuneti cum vi se pare. Impresionant sau nu?

11
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
tarabostesalbertcristianMarius Bpsycho Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
mihaistoian
Guest
mihaistoian

Mie personal, manevrabilitatea F-35-ului mi se pare ca e asemanatoarea cu cea a F-18-lui spaniol de la BIAS 2018, nu sunt mari diferente, in concluzie, impresionant.

Mike
Guest
Mike

Intr-adevar avionul este impresionant, mai ales datorita puterii motorului.
O remarca: acea aerodinamica cu care se lauda americanii a fost studiata (probabil peste 90%) de … sovietici. Americanii au facut F-35 dupa ce au cumparat licenta de Yakovlev YAK-141 de la rusi in 1991.
Si o intrebare: F-35 Demo Team = 1 avion + 1 pilot? Parca alte “ECHIPE” au mai multe avioane…

psycho
Guest
psycho

au cumpărat licența pentru f35 de la ruși🤡

Marius B
Guest
Marius B

Da! Reprezinta viitorul. Probabil este doar o problema de cine si-l permite acum sau nu. Sper sa-l vedem si noi cat de curand, poate la BIAS in anii viitori. Apropo de asta, am vazut ca au pus eventimentul pe FB dar pagina oficiala nu e actualizata inca.

cristian
Guest
cristian

Avionul intr-adevar zboara. Nici nu credeam altceva. Altfel? A facut tururi de pista, cateva decolari mai la verticala, un “fier de calcat” cam cu frica… S-a cam plimbat pe deasupra spectatorilor si cam atat.. Platforma zburatoare, cum l-au conceput americanii ? Sau caramida zburatoare ? Manevrabil? Hmmmm…

albert
Guest
albert

Sincer,si eu apreciez motorul.Perlele Americii sunt in primul rand firmele de motoare ,atat avio cat si autovehicule mai ales grele,Detroit Diesel,Caterpillar,Cummins etc.

tarabostes
Guest
tarabostes

Mai fratilor sa imi fie cu iertare dar ce pana mea e atat de impresionant ,treceri la verticala, viraj la cutit 360 de grade in raza caruia se incadreaza si Gica Stancu cu Lancerul ,o decolare banala si da o tragere la incidenta mare dar e gen V e normal sa o faca…o limita care concureaza cu orice avion de gen IV .Nu comentez capabilitatile avionului ca avion de lupta,dar chiar daca a fost blamat atat nu inseamna ca la primul looping lesinam pe spate si NU,nici se poate compara cu evolutia Hornetului de anul trecut de la Bias hai… Read more »