F-35 pentru Emirate și F-22 în Israel?

Ultimele săptămâni au fost extrem de agitate în ceea ce privește viitorul platformelor de generația V americane. Discutăm despre potențiale afaceri în 3 – SUA, Israel și Emiratele Arabe Unite – cu privire la F-35 și la F-22. Dar cât sunt ele de reale?

În luna august, americanii au mediat negocieri la nivel înalt între autoritățile de la Tel Aviv și Abu Dhabi, discuțiile fiind finalizate în septembrie cu Acordul Abraham, prin care Emiratele au devenit al treilea stat arab ce recunoaște Israelul, după Egipt și Iordania.

În schimbul recunoașterii, EAU au primit ”binecuvântarea” israeliană pentru a cumpăra arme de ultimă generație.

Trebuie spus aici că Israelul și Statele Unite au un alt acord, în vigoare de decenii, prin care statul evreu trebuie să aibă un “qualitative military edge” față de rivalii arabi din zonă. Asta înseamnă că americanii se angajează să nu vândă altor state din Orientul Mijlociu arme mai moderne și mai performante decât cele pe care le-au vândut deja Israelului.

Ei bine, după negocierile dintre Israel și Emirate au urmat negocieri între Israel și SUA, finalizate cu o înțelegere prin care Tel Avivul renunță la obiecțiile față de vânzarea de arme către EAU cu o condiție, aceea de a putea să își upgradeze propriile echipamente pentru a avea în continuare un avantaj calitativ în zonă.

Iar după acest acord, Departamentul de Stat a notificat Congresul american asupra unei posibile vânzări de cel mult 50 de avioane F-35 Lightning II către Emiratele Arabe Unite într-o afacere de peste 10 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca autoritățile de la Abu Dhabi să finalizeze acest acord cu SUA și să devină al doilea operator de F-35 din Orient după… Israel. Chiar acest contract a dat naștere zvonului anului, acela că Israelul va primi din partea SUA avioane F-22.

Raptorul a ieșit din producție în 2011, însă chiar și așa este considerat cel mai avansat avion de luptă din lume. A fost solicitat de mai toți partenerii importanți ai Statelor Unite, dar americanii au refuzat să îl vândă, existând chiar și o lege care interzice exportul lui F-22!

Mai mult, costul repornirii liniei de producție ar fi de vreo 10 miliarde de dolari, cu un cost de cam 200 de milioane de dolari per avion! Enorm chiar și pentru americani, care au cochetat de mai multe ori cu această idee. Nu mai vorbim despre posibilitățile Israelului.

Transferul unor Raptori aflați în uz este și el aproape utopic. SUA au puține avioane și nu ar vrea să renunțe la nici măcar unul dintre acestea. Iar Israelul ar avea nevoie de câteva zeci pentru ca o eventuală componentă aeriană să fie și eficientă.

Și-atunci cu ce rămânem? Cel mai probabil cu acordul american pentru modificarea și modernizarea F-urilor 35 de către Israel. Tel Avivul vrea de ani de zile să lucreze pe Lightning-uri și să le modernizeze cu tehnologie locală, pe modelul F-16 și F-15, dar până acum nu a putut face asta. Este de așteptat ca în curând să avem primele F-35 cu adevărat israeliene. Asta dacă nu cumva se schimbă președintele în State, iar Biden renunța la acordul cu Emiratele.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x