F-urile 16 românești, la exercițiul Ramstein Alloy 23-1

Read Time:1 Minute, 8 Second

Detașamentul Carpathian Vipers a luat parte la exercițiuș Ramstein Alloy 23-1, ce a avut loc în perioada 12-13 aprilie în zona Mării Baltice.

În cadrul acestui exercițiu, aparate de luptă ale aliaților aflate în zona statelor baltice au efectuat misiuni aer-aer, scenariile vizând pierderea comunicațiilor cu o aeronavă civilă, interceptarea ei și escortarea către un aeroport.

Conform comunicatului de presă al NATO Allied Air Command, ”piloții și-au îmbunătățit abilitățile exersând aceste scenarii reale pe care echipajele dislocate în zonă le gestionează în mod curent”.

La exercițiul Ramstein Alloy 23-1 au luat parte piloți și avioane din România, Portugalia, Germania, Finlanda, Spania și Turcia.

Avioanele F-16 au efectuat mai multe misiuni aer-aer, dar și de tip close air support, demonstrându-și capabilitățile multirol.

Ramstein Alloy 23-1 este un exercițiu care se desfășoară periodic în spațiul aerian al statelor baltice și care are ca obiectiv promovarea cooperării dintre aliați și perfecționarea interoperabilității.

”Exercițiul Ramstein Alloy reprezintă o oportunitate foarte bună de a ne antrena în efectuarea misiunilor de Poliție Aeriană și de a ne demonstra nivelul ridicat de pregătire, interoperabilitate și cooperare în cadrul NATO”, a declarat comandantul detașamentului român, comandorul Cosmin Vlad.

Detașamentul Carpathian Vipers se află în Lituania, acolo unde 4 avioane F-16 ale Escadrilei 53, Baza 86 Aeriană Borcea, au fost dislocate pentru misiuni de Poliție Aeriană.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ministerul Apărării vrea să cumpere submarine și vânătoare de mine
Next post 10 militari iranieni au fost condamnați pentru doborârea avionului Ukrainian Airlines din 2020
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x