F-urile 35 olandeze și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană din Bulgaria

Read Time:50 Second

Detașamentul Forțelor Aeriene Regale Olandeze și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană sub comandă NATO din Bulgaria. Astfel, cele două avioane F-35 Lightning II și cei 120 de militari vor reveni acasă în cel mai scurt timp.

Misiunea ce a făcut parte din programul NATO enhanced Air Policing a durat două luni, de la începutul lui aprilie până la finalul lui mai.

În această perioadă, cele două F-35 au fost folosite pentru misiuni reale de Poliție Aeriană, misiuni de tipul Combat Air Patrol, dar și exerciții în comun cu MiG-urile 29 bulgare sau cu alte aparate NATO din acest flanc al Alianței.

La final de misiune comandantul detașamentului, maiorul (!!!) Winken, a spus că această dislocare a demonstrat capacitatea Forțelor Aeriene Olandeze de a contribui la securitatea NATO, dar și gradul ridicat de interoperabilitate dintre aliați.

Comandantul Bazei Aeriene Graf Ignatievo, generalul (!!!) Rusev, a spus și el un lucru interesant, anume că misiunea a pus bazele viitoarelor dislocări de F-35 în Bulgaria.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ce inseamna?

Ce inseamna semnele alea de exclamare din „maiorul (!!!) Winken” si „generalul (!!!) Rusev”?

Previous post MiG-urile 21 revin pe baza de la Borcea
Next post Statele Unite ar putea vinde Ucrainei drone înarmate MQ-1C Gray Eagle
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x