F-urile 35 turcesti vor ajunge la americani

Read Time:1 Minute, 2 Second

Avioanele F-35 construite pentru Turcia vor ajunge in prima faza in proprietatea Fortelor Aeriene Americane – USAF – urmand ca ulterior sa fie luate decizii cu privire la destinatia finala.

Actorii politici de la Washington ar fi ajuns, in sfarsit, la un acord privind sanctionarea Turciei dupa achizitionarea sistemelor antiaeriene S-400, iar printre masurile ce vor fi luate se numara si redistribuirea avioanelor.

Surse din Pentagon, citate de Scramble Magazine, sustin ca pachetul legislativ contine interzicerea expresa a transferului aparatelor catre Turcia, dar si finantare suplimentara pentru USAF in vederea achizitionarii acestor avioane.

Astfel, in prima faza F-urile 35 turcesti vor intra in inventarul american, insa se studiaza posibilitatea redistribuirii lor pentru state aliate ce vor sa cumpere platforma de generatia V.

In ultimele luni s-a discutat mult pe doua scenarii, trimiterea aparatelor in Olanda sau Polonia. Olandezii vor sa suplimenteze comanda initiala de F-35, iar avioanele turcesti ar pica perfect pentru scurtarea timpilor e livrare, in timp ce polonezii s-au inscris pe lista clientilor, asteptand aprobarea si, ulterior, semnarea contractului.

Este destul de clar in acest punct ca Turcia si-a luat gandul de la F-35 si ca nu se pune problema livrarii avioanelor, ba exista riscul unor sanctiuni suplimentare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “F-urile 35 turcesti vor ajunge la americani

  1. Americanul o omoara si pe ma-sa pentru bani.
    Americanii, tara liberei concurente, campionii capitalismului, nici nu concep existenta vreunei piete concurentiale, sau a unui concurent.
    Daca esti in NATO, trebuie neaparat sa cumperi de la ei. Sau macar de la un alt membru NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post 60 de elevi vor invata meserii „de aviatie” la Aerostar
Next post Avioane israeliene ar fi fost interceptate de rusi in Siria