FC-31, al doilea avion stealth chinezesc, revine spectaculos

Al doilea avion de generația V al Chinei, FC-31, revine spectaculos în actualitate. Dacă la un moment dat părea un proiect la care se renunțase, acum avem parte de o nouă versiune care parte foarte aproape de producția de serie.

Două fotografii foarte interesante au fost publicate pe platforma Weibo de userul 某某某某6688 (da, ăsta este numele). Iar în aceste fotografii apare FC-31V2, așa cum a fost denumit el de entuziaști, această nouă versiune a aparatului.

Spre deosebire de prototip, pentru V2 s-a folosit vopsea (probabil absorbantă radar) în tonuri de gri, camuflajul fiind similar cu cel de pe fratele mai mare, J-20.

Povestea lui FC-31 este una interesantă, el fiind dezvoltat de Shenyang Aircraft Corporation din fonduri proprii, fără finanțare de la stat. De aceea a și fost prezentat ca o versiune de export pentru platformele de generația V chinezești.

După ani de chin, se pare că Beijingul s-a răzgândit, iar FC-31 a primit finanțare de la stat pentru a fi dezvoltată o variantă ambarcată pentru viitoare portavioane ale Marinei Populare. A trecut cam un an și jumătate de la acel anunț până la publicarea acestor imagini.

Este de așteptat ca în curând să avem mai multe informații oficiale privind această nouă fază de dezvoltare a lui FC-31.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Păi so luăm cu începutul: 1) dacă nu eram în Nato,pe ăsta micul grii-negricios,scria Forțele Aeriene Române. 2) i-au schimbat motoarele de Mig29 care fumegau în draci,cu unele fabricate local parcă WS-10.11 3) i-au montat un nou radar Aesa,ăla de pe J-11,cu care mie unul nu mi-ar fi rușine. 4) armament de ultimă generație. 5) i-au mărit rezervorul de combustibil. Deci,după ce chinezii sau luptat cu Coronavirisul și au învins, se pare că ’31,are un viitor luminos în față.Namaste.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x