Forțele Aeriene Române vor avea elicoptere noi după anul 2030

Read Time:1 Minute, 1 Second

Ministerul Apărării spune că ia în calcul o eventuală achiziție de elicoptere noi pentru Forțele Aeriene Române abia după anul 2030!

Contractele pentru cele 61 de elicoptere de atac și multirol vizează Forțele Terestre.

”La nivelul Forțelor Aeriene Române este planificată inițierea de programe de achiziție de noi elicoptere după anul 2030”, a transmis MApN pentru HotNews.

Asta înseamnă că Forțele Aeriene vor zbura încă mulți ani de acum înainte bătrânele Puma și Alouette, elicoptere construite sub licență de IAR Ghimbav.

MApN mai spune că elicopterele aflate acum în serviciu sunt suficiente pentru îndeplinirea misiunilor.

”La momentul actual, elicopterele din dotarea Forţelor Aeriene Române asigură îndeplinirea misiunilor specifice, respectiv instruirea piloţilor, asigurarea serviciului de luptă-poliţie aeriană extinsă şi asigurarea detașamentelor dislocabile pentru misiuni NATO şi ONU conform angajamentelor asumate de România. Decizia de înzestrare cu elicoptere a Forţelor Aeriene Române va fi fundamentată în primul rând pe rezultatele unei analize temeinice care să aibă ca obiect criterii şi cerinţe operaţionale în raport cu nevoile pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate”, mai susține ministerul.

În serviciul Forțelor Aeriene Române sunt acum 58 de elicoptere IAR-330 Puma, 22 dintre acestea fiind varianta SOCAT, adaptată pentru atac, și 8 aparate IAR-316 Alouette III, folosite pentru antrenament.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cipri

Salut . Citisem undeva că costurile de reparații și întreținere au fost în ultimii 3 anii cel puțin 340 de milioane de euro pentru toate elicopterele din dotare și acum vor fi reparate Migurile la Aerostar costurile pentru reparații ar fi de 7’8 milioane de euro . Acum nu știu ce vor repara Aerostar știm bine secretomania MApN deși sunt de părere că doar peticim in loc să devenim serioși și să pornim niste programe de dotare serioase întinse pe mai mulți anii. Eh părerea mea

Previous post MiG-29 ucrainean, avariat serios după ce a fost lovit de un autoturism
Next post Brazilia și-a vândut portavionul la licitație
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x