Franța vrea avioane de Generația 6 pe noul portavion

Francezii își doresc să folosească platforme de Generația 6 pe viitorul portavion aflat în momentul de față în faza de proiectare.

Ministrul Apărării de la Paris, Florence Parly, a făcut anunțul în cadrul conferinței Euronaval 2020, care are loc virtual în acest an.

În cadrul discursului său, Parly a afirmat că Franța va utiliza o versiune ambarcată a viitorului SCAF – Système de combat aérien du futur – aparatul aflat în dezvoltare alături de Germania și Spania, pe PANG – Porte Avion Nouvelle Generation.

Așa cum vedem, sunt multe proiecte de viitor în această ecuație, însă mie imi place unde merg francezii cu aceste mutări. Sau unde vor să meargă.

Potrivit aceleiași Parly, noul portavion francez ar urma să intre în serviciu undeva în jurul anului 2038, atunci când actualul portavion, Charles de Gaulle, ar trebui trimis la pensie.

Există discuții din urmă cu 2-3 ani în care francezii spun că ar vrea două portavioane noi, pentru a putea asigura permanența pe mări și oceane, însă nu e clar dacă își vor putea permite așa ceva.

De asemenea, este cam prima dată când este asumată la nivel înalt dezvoltarea unei versiuni navalizate a SCAF-ului, care se pare că va adopta destul de multe dintre lecțiile programului F-35. Ironic, niciuna dintre țările implicate în programul SCAF nu folosește Lightning-ul american.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cristian

Si frantujii fac promisiuni de viitor ! Care s-ar putea realiza peste 30 -50 ani ! Ministra apararii este la fel de mincinoasa/fantezista ca si ai nostri !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x