Germania a trimis 3 avioane Eurofighter Typhoon în România

Read Time:55 Second

Joi, 17 februarie, au ajuns la Baza Aeriană 57 de pe Aerodromul Mihail Kogălniceanu [LRCK/CND] trei avioane Eurofighter Typhoon din cadrul Forțelor Aeriene Germane (Luftwaffe).

Dislocarea detașamentului german a fost planificată și anunțată acum aproape o lună. Acțiunea se încadrează în misiunea NATO de Poliție Aeriană Întărită („Enhanced Air Policing”) pentru asigurarea spațiului aerian românesc.

Nemții vor rămâne la Mihail Kogălniceanu timp de trei spătămâni.

Aparatele de zbor aparțin escadrilei TaktLwG 74 (Taktisches Luftwaffengeschwader 74) cu baza pe aerodromul militar Luftwaffenstützbunkt Neuburg (Zell) [ETSN]. Baza aeriană se află lângă orașul Neuburg an der Donau (literalmente tradus Cetatea nouă de pe Dunăre) din Bavaria.

Formațiunea germană va fi integrată în contingentului Forțelor Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) detașat pe aerodromul constănțean deja din decembrie 2021. Se va utiliza conceptul de „Plug-and-Fight”, prin care aeronavele celor două țări vor fi operate și întreținute la comun, utilizând resurse materiale și umane comune.

Acest grad înalt de interoperabilitate și integrare a mai fost demonstrat în vara lui 2021, tot cu un detașament mic de Eurofightere germane contopite în detașamentul britanic prezent atunci în România.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Primele avioane J-10C pakistaneze
Next post Bulgarii vor primi avioanele F-16 cu întârziere
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x