Germania a trimis 3 avioane Eurofighter Typhoon în România

Joi, 17 februarie, au ajuns la Baza Aeriană 57 de pe Aerodromul Mihail Kogălniceanu [LRCK/CND] trei avioane Eurofighter Typhoon din cadrul Forțelor Aeriene Germane (Luftwaffe).

Dislocarea detașamentului german a fost planificată și anunțată acum aproape o lună. Acțiunea se încadrează în misiunea NATO de Poliție Aeriană Întărită („Enhanced Air Policing”) pentru asigurarea spațiului aerian românesc.

Nemții vor rămâne la Mihail Kogălniceanu timp de trei spătămâni.

Aparatele de zbor aparțin escadrilei TaktLwG 74 (Taktisches Luftwaffengeschwader 74) cu baza pe aerodromul militar Luftwaffenstützbunkt Neuburg (Zell) [ETSN]. Baza aeriană se află lângă orașul Neuburg an der Donau (literalmente tradus Cetatea nouă de pe Dunăre) din Bavaria.

Formațiunea germană va fi integrată în contingentului Forțelor Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) detașat pe aerodromul constănțean deja din decembrie 2021. Se va utiliza conceptul de „Plug-and-Fight”, prin care aeronavele celor două țări vor fi operate și întreținute la comun, utilizând resurse materiale și umane comune.

Acest grad înalt de interoperabilitate și integrare a mai fost demonstrat în vara lui 2021, tot cu un detașament mic de Eurofightere germane contopite în detașamentul britanic prezent atunci în România.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x