Germania cumpără peste 30 de avioane Eurofighter Typhoon

Parlamentul german a aprobat recent Proiectul Quadriga, planul privind achiziția a peste 30 de avioane Eurofighter Typhoon noi-nouțe.

Noile Typhoon-uri vor fi livrate în cea mai modernă configurație, Tranche 3, și vor înlocui în serviciul Luftwaffe cele 38 de Eurofighter-e Tranche 1, cele mai vechi și puțin performante.

”Vom achiziționa 38 de avioane Eurofighter de ultimă generație. Aparatele vor fi livrate armatei și vor ajuta la transformarea Forțelor Aeriene Germane într-o componentă aeriană modernă și sustenabilă”, a transmis ministerul apărării de la Berlin.

Cele 38 de avioane ar fi, de fapt, 33, cel puțin în primă fază. Asta pentru că acordul ce urmează să fie semnat vizează achiziția a 26 de aeronave în simplă comandă, cu o opțiune pentru alte 5, plus 7 ”duble”. Abia după sau dacă opțiunea va fi activată de nemți se va ajunge la 38 de avioane.

Și mai interesant este faptul că germanii plănuiesc să vândă pe piața second hand vechile Eurofighter Typhoon Tranche 1 ce vor fi scoase din serviciu. Care piață second hand? Exact!

Italienii se chinuie de vreo 10 ani să scape de niște Tranche 1 fără succes și e foarte greu de crezut că nemții vor găsi pe undeva clienți. Totuși, speranțe sunt din moment ce Austria, complet neașteptat, se pare că va reuși să plaseze vechile Typhoon-uri în Indonezia.

Ăncurcate sunt căile aeriene 🙂

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x