Germania cumpara trei avioane Airbus A350 pentru transport guvernamental

Germania a luat decizia de a achizitiona trei aeronave Airbus A350 ce urmeaza sa fie folosite pentru transportul demnitarilor.

Potrivit unui anunt facut de ministrul Apararii de la Berlin, Ursula von der Leyen, primul aparat ar urma sa fie livrat de Airbus chiar in acest an si va deveni operational in 2020.

Asta pentru ca avionul va fi livrat de producator in configuratia clasica, urmand ca apoi sa intre in lucrarile de reamenajare pentru a primi dotari ca dormitoare, sala de conferinte, sisteme de comunicatie si securitate si asa mai departe.

Livrarile celorlalte doua A350 vor mai dura ceva ani, accentul fiind pus pe operationalizarea primului dintre ele.

Luftwaffe are in serviciu doua Airbus A340 cumparate la mana a doua de la Lufthansa si utilizate ca aeronave guvernamentale, insa acestea au inceput sa dea semne de slabiciune.

Cel mai jenant moment s-a petrecut in luna noiembrie, atunci cand aparatul inmatriculat 16+01 a suferit o defectiune in timpul zborului spre summitul G20 din Argentina. Cancelarul Angela Merkel a fost nevoita sa apeleze la zboruri de linie si a ajuns cu intarziere la intalnirea liderilor lumii.

Si in Romania se discuta tot mai des despre posibilitatea achizitionarii unui avion pentru demnitari ce urmeaza sa fie operat de compania Tarom.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Florin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Florin
Guest
Florin

cred ca, ar fi mai indicat sa fie operat de armata, pe acelasi model ca la nemti… plus ca, cred ca ar scadea si riscul de a comite anumite abuzuri asupra pilotilor…