Grecia a semnat pentru Rafale. Franța cumpără avioane noi

Read Time:1 Minute, 3 Second

Grecia și Franța au semnat acordul privind achiziționarea a 18 avioane Dassault Rafale de către statul elen. În același timp, autoritățile de la Paris au plasat o nouă comandă pentru 12 aparate omnirol.

Acordul dintre Grecia și Franța are o valoare de 2,5 miliarde de euro și vizează cumpărarea a 18 avioane Rafale. 12 dintre acestea sunt second hand, preluate din inventarul Armée de l’Air et de l’Espace, iar 6 vor fi noi-nouțe.

În cele doua miliarde și jumătate de euro este inclus și un pachet de armament. Atena și Parisul au mai semnat un acord separat ce vizează sprijinul logistic pentru operaționalizarea aparatelor franceze.

Livrările vor începe într-un ritm de un avion pe lună din această vară, din luna iulie, primele 6 aparate urmând a fi second hand. Apoi, în prima parte a anului 2022 vor fi livrate cele 6 avioane noi, urmând ca restul de 6 Rafale la mâna a doua să fie transferate Greciei în 2023.

În același timp, Franța a plasat o comandă pentru 12 avioane Dassault Rafale noi-nouțe ce le vor înlocui în serviciu pe cele 12 ce urmează să fie cedate Greciei.

Demn de remarcat este faptul că la Atena se vorbește deja despre un nou contract pentru Rafale.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Avioanele Boeing 737 Max pot zbura în România
Next post Finlanda a solicitat ofertele finale pentru noul avion multirol
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x