Grecia continuă modernizarea flotei de F-16

Read Time:59 Second

Statul Major al Forțelor Aeriene Elene a reacționat după ce mai multe medii de presă din Grecia au relatat că lucrările de modernizare a flotei de F-16 au fost oprite pe fondul pandemiei de COVID-19, anunțând că acestea se desfășoară conform programului.

Potrivit unui comunicat oficial, lucrările de modernizare au început efectiv în luna ianuarie, cu un prim aparat trimis către Hellenic Aerospace Industry.

De asemenea, se precizează că nu există întârzieri în program, care are o durată de 8 ani. Ultimele livrări de Vipere modernizare ar trebui să aibă loc în 2027.

85 de avioane F-16 ale Hellenic Air Force vor fi modernizate la standardul Viper, cel mai avansat pentru acest tip de aparat.

În paralel, elenii testează piața platformelor de generația V, la începutul acestui an fiind anunțată intenția de a achiziționa un număr relativ mic de avioane F-35.

Grecii vor să profite de scoaterea Turciei din acest program și să își consolideze superioritatea aeriană în fața vechiului inamic și aliat.

F-35 ar urma să completeze flota de F-16 cu o serie de capabilități pe care doar aeronavele de generația V le oferă în momentul de față.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Drumul spre FL390 (III)
Next post Un Boeing 777F al Ethiopian a luat foc pe aeroportul Pudong Shanghai