Gripen C/D ar putea primi radare AESA

Read Time:1 Minute, 38 Second

Suedezii de la Saab testează în această perioadă o antenă AESA (active electronically scanned array) pentru radarele din vechea generație, PS-05/A, care echipează modelele Gripen C/D.

Practic, producătorul va schimba doar antena radarului vechi și va reuși astfel să îl transforme într-unul AESA, cu performanțe sporite. Cel puțin așa spun cei de la Saab.

”Am avut un prim zbor de test foarte bun, atât în ceea ce privește capabilitatea, cât și în ceea ce privește stabilitatea. Dacă este un client care îl dorește, noi suntem gata să îl producem. Suntem mai mult sau mai puțin pregătiți să primim comenzi”, a spus Anders Carp, unul dintre directorii Saab.

Iar intrebuințarea noii antene nu va fi una exclusivă pentru vechile Gripen, suedezii susținând că multe alte radare pot fi modernizate.

Cum funcționează?

Pentru a înțelege cum funcționează acest upgrade trebuie să înțelegem cum funcționează radarul clasic, PESA sau passive electronically scanned array.

Un radar PESA are o antenă ale cărei elemente sunt conectate toate la un modul de transmisie/recepție, controlat evident de un computer. Asta înseamnă că un radar PESA poate emite o singură undă radio pe o singură frecvență la un moment dat.

Un radar AESA sau active electronically scanned array are și el o antenă, însă fiecare element este conectat la propriul modul de transmisie/recepție. Astfel, un radar AESA unde multiple pe frecvențe multiple în același timp, de unde capacitatea de detecție a țintelor sporită.

Suedezii nu au făcut altceva decăt să înlocuiască antena radarelor clasice cu una AESA, aceasta funcționând după câteva modificări ale softului.

Dacă va fi vorba despre așa ceva, atunci costurile upgrade-ului nu vor fi foarte mari, iar operatori de Gripen C/D cum sunt Cehia și Ungaria ar putea să opteze pentru această modernizare în scurt timp.

De asemenea, nu ar fi exclus ca și alte radare radare clasice să poată fi upgradate în aceeași manieră, iar platformele de generația 4 să capete capabilități sporite.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Gripen C/D ar putea primi radare AESA

  1. Yo am auzit că se schimbă radarul LanceRe,nu doar antena. Se dă jos radarul „vechi”și se montează radarul „noul” Aesa,pt că nu poţi face dintrun 2D, 4D.

  2. LanceRe,fratelo,nu poți face un 4D din 2D,ce ar ieși nu mai este 2D. Ungurii au Mark 3 pe Gripen,radarele dacă le „înbunătățesc”,nu ar mai fi Mark 3,ar fi „altceva”. Dacă vrei Aesa,dai jos vechiul radar și pui Aesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primul F-16 ”european” care ajunge la 10.000 de ore de zbor
Next post Masca de protecție va fi obligatorie pentru pasageri în avioanele Wizz Air