Incident minor cu un MiG-21 de la Kogălniceanu

Un avion MiG-21 LanceR al Escadrilei 861 de la Baza 86 Aeriană Borcea, dislocată pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, a fost implicată într-un incident minor.

Pe scurt, imediat după decolare pilotul a observat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

A raportat incidentul la sol, după care a aterizat în condiții de siguranță.

Nu a fost vorba despre o aterizare forțată și nici despre o problemă majoră, cu impact semnificativ.

Avionul este verificat pentru a se stabili dacă e o problemă a senzorilor, care au indicat greșit, sau una a trenului de aterizare, care nu s-a escamotat corespunzător.

Iată și comunicatul de presă al Ministerului Apărării:

”Marți, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucție,  o aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50. După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x