India ar putea cumpăra încă 36 de avioane Rafale

Read Time:1 Minute, 33 Second

Indienii sunt foarte mulțumiți de scumpul Rafale și analizeaza posibilitatea de a cumpăra încă un lot de 36 de aparate. Șeful Forțelor Aeriene Indiene, Air Chief Marshal R.K.S. Bhadauria, a declarat recent că decizia va fi luată în relativ scurt timp.

Totuși, decizia nu este luată, iar lotul II de Rafale este în competiție directă cu programul MRFA – multi-role fighter aircraft. Dacă se vor lua noi aparate franceze, MRFA pică, dar dacă indienii aleg să meargă spre un alt multirol, nu se mai pune problema achiziției de ”omniroale”

”În momentul de față, ne concentrăm pe contractul pentru cele 83 de avioane Tejas Mk 1A. După aceea, este planificat programul MRFA, iar după ne gândim la noi variante de Tejas și la programul AMCA – Advanced Medium Combat Aircraft. Dacă vom merge spre mai multe avioane Rafale sau spre programul MRFA, este o discuție deschisă. Am primit răspunsurile la RFI – Request for Information. Deci subiectul este în analiză. Iar când situația va fi mai clară și vom putea merge mai departe, vom anunța”, a declarat acesta.

În presa indiană se vorbește și despre faptul că un nou lot de Rafale va fi considerabil mai ieftin întrucât infrastructura necesară operării avioanelor e pusă la punct, pregătirea se poate face în țară și există deja know-how pentru aceste aparate.

Marea problemă pentru francezi este că MRFA ar veni la pachet cu investiții în industria națională de profil, inclusiv asamblare finală. Iar după cum știm, Franța și Dassault au refuzat să ofere transfer tehnologic de o asemenea amploare Indiei.

Cu toate acestea, performanțele pe care ”omnirolul” le aduce în cadrul Forțelor Aeriene Indiene, mai ales în contextul disputelor tot mai aprinse cu China, ar putea cântări decisiv pentru autoritățile de la New Delhi.

Avem și un podcast despre în care am discutat despre Dassault Rafale și îl poți asculta aici:

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Avioane F-16 turcești în Azerbaijan
Next post Qatarul ar fi solicitat oficial avioane F-35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x