India incearca din nou sa cumpere peste 100 de avioane de lupta

Dupa anularea contractului urias atribuit Dassault pentru 126 de avioane Rafale – MMRCA – India incearca din nou sa cumpere peste 100 de aparate de lupta.

Noul program de achizitie, denumit MMRCA 2.0, vizeaza 114 avioane si are un cost estimat la peste 15 miliarde de dolari.

Autoritatile de la New Delhi au revizuit si solicitarile pentru viitorul multirol indian, astfel ca in momentul de fata chiar toata lumea este libera sa se inscrie cu oferte.

Astfel, daca dupa anularea MMRCA indienii anuntau ca isi doresc un monomotor, pe lista competitorilor fiind numai rebranduitul F-16 si Gripenul E/F, acum acest criteriu a picat.

In aceste conditii, pe langa F-16 si Gripen, concureaza pentru contractul din China F/A-18 Super Hornet, Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon si MiG-35.

Este de asteptat ca lucrurile sa se miste la fel de greu ca la precedenta licitatie si, pana la urma, India sa achizitioneze inca un lot de Rafale in cadrul acordurilor guvern-guvern, data fiind si lipsa destul de acuta de avioane de lupta moderne.

10
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JapLanceRMarius Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După țeapa pe care au luato cu Rafale,vor merge tot pe SU-30 MKI,fabricat local sub licență. Nici Zeii Gangelui nu înțeleg nici acum,de ce indienii nu se apucă de “clonat” ca chinezii.

Marius
Guest
Marius

Iarasi bati campii, teapa si-au luat de la vodcari cu FGFA-ul(tancuri, rachete at, etc). Rafale e peste tot ce exista in regiune, inclusiv genV urile chinezesti si nu am auzit de vreun scandal legat de asta, poate tu pe sputnik sau pe directive. Daca voiau cacaturile rusesti le luau pur si simplu, nu faceau licitatie, licitatie de unde lipsesc stapanii tai. In ultima incaierare cu pakistanezii au scos Mig urile21 si Mirage urile si nu MKi urile, oare de ce? Sa nu se faca de cacat cu troacele ultramanevrabile sovietice? La antrenamentele alea internationale unde s-au cacat pe ei cu… Read more »

Jap
Guest
Jap

După ce au dat o căruță de banii pe Rafale,nu s-au ales cu nimic transfer de tehnologie. Su-30,a fost modernizat cu evreii,armament din Israel și englezesc. Indienii,mai fabrica la ora aceasta un lot de 30Su-30MKI sub licența. Apropo LanceRe,mai tii minte scorul la dodfight dintre Su-30 si EF de acum cîtiva anii?😃😃😃

Jap
Guest
Jap

Sati mai zic ca Su-30,are integrat si racheta Brahmos pe el.😃😃😃 Lensăraș,Lensăraș,probabil confunzii Su-30 cu gioarsele de la Amarg.

Jap
Guest
Jap

Indienii au cumpărat licența pt. încă 30SU-30MKI,fabricate local. Din acestea o parte vor face parte din o nouă escadrilă,i-ar restul,vor înlocui suhoaiele prăbușite din diferite motive. Cînd au cumpărat licența pt Su-30,ivanii au pus o condiție: în caz de război cu vrun vecin,avioanele Su-30,să nu iasă din spațiul aerian indian. In recenta păruială din Cașmir dintre indo-pak,au ieșit doar cu Mig21 și Miraj,SU-30 a rămas în interiorul spațiului aerian. Acesta este motivul pt care au cumpărat Rafale. Franțezii nu au pus nici o clauză în contrac,în care zice că Rafale,să nu fie folosit în afara spațiului aerian indian. Pt asta… Read more »

Jap
Guest
Jap

Nu este nici o poveste,este adevărat. Nu știu dacă ai auzit de PUTEREA BIPOLARĂ! Rușia & SUA. Ivanii au vîndut licența de Su-30 indiei și au pus clauza asta în contract și gringo au vîndut F-16 nou nouţ,Pachistanului și au pus clauza asta în contract. India ca să nu fie la mîna Puteri Bipolare,au cumpărat: Miraj și Rafale din franța,au dezvoltat pe Tejas cu fraţii noștrii evrei,iar Pachistanul a dezvoltat cu frații noștrii chinezii: JF-17 și jinduiesc la FC-31,ca să nu fie la mîna Puterii Bipolare. Poate îmi explici și mie: De ce F-16 și Su-30,nu au ieșit din spațiul… Read more »