India va cumpăra 83 de avioane Tejas MK-1A

India a anunțat că va achiziționa nu mai puțin de 83 de avioane Tejas MK-1A în următorii ani, detaliile contractuale fiind puse la punct.

HAL și Defence Acquisition Council (DAC) au ajuns la un acord, cele 83 de aparate, 73 de simple și 10 duble, plus un pachet de armament, suită de senzori suplimentari și piese de rezervă vor costa 5,3 miliarde de dolari.

Contractul trebuie aprobat și de comisia de specialitate din cadrul guvernului, proces ce ar putea dura chiar și un an, după care va fi semnat.

Hindustan Aeronautics Limited s-a angajat să livreze primul avion în termen de trei ani de la semnarea contractului, fiind prevăzut un ritm maxim de 16 aparate pe an.

Tejas MK-1A vine cu radar AESA de tipul Elta-2052 și cu racheta MBDA ASRAAM (Advanced Short Range Air-to-Air) integrată, o suită de senzori pentru război electronic, un pachet nou de avionică si sistem de realimentare în zbor.

India are în serviciu 14 aparate HAL Tejas MK-1 din ”lotul” IOC – Initial Operational Clearance.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wing

Mii de scuze pt. off-topic:în ultimele 2 ore au aterizat pe Băneasa 2 avioane Boeing 767,având acelaşi indicativ B763,unul de la Kabul,celălalt din Iraq (flightradar24).Sunt cumva militarii noştri ?Mulţumesc !

Wing

Mulţumesc !

Jap

După ce au fabricat o variantă de Tejas pt marina indiană și au aterizat pe portavionul Vikramaditya cu el,indienii au fabricat și testat pe 17 Martie, o variantă de Tejas, numită SP-21 În Bangalore timp de 40 de minunte,testul fiind un real succes. Se pare că Tejasul este un avion multirol și ar avea mari șanse la export, cît și la înlocuirea lui Mig21 Bizon din bătătură. Dacă n-au avut ei parte de Vimane,se pare că Zeii Gangelui și-au întors fața către copii lor și i-au binecuvîntat cu Tejasul. Namaste.

Marius

Tejas multirol cu sanse la export? Lasa bai vodka!

Jap

Nu o las Mariuse! Păi,nu toți au bani pt avioane noi,după Coronavirus vine recesiunea economică urmată în toamnă de un nou val de Corona. Uităte la JF-17,un real succes,așa va fi și Tejasul.

Watson

Astept sa apara batalii An-2 cu Dornier dar doar pe aeroporturi in fata spectatorilor.
Ca spui Tejas e un mare pas pentru toti, dovedeste ca ajunge cu rasboiele serioase, eu cred ca avem nevoie si de spectacole gen stan si bran, serios vorbesc!

Ion Valcu

F-16 noi noute nu pupam. F-35 si alea cu boli ale copilariei si defecte structurale tot sunt folosite la greu, deci canci. De am avea si tinichelele indiene, am pupa pamantul. Noi aram cu Migu si ne jeneaza poleiul si chiciura de pe pista MLU-urilor, deci nu putem rade de altii. WTF. Ne-am facut de ras in fata portughezilor cu alea 5 de le vrem, ca nu le-am platit de anul trecut si le-am incurcat socotelile. Sa vezi acum intarzieri din cauza de virus la alea 4 portugheze pt anul asta + 1 pt la anu’. Sper sa fi dat… Read more »

Jap

Și eu vorbesc serios. Pachistanezii l-au folosit cu succes pe JF-17,În paruiala recenta din Cașmir. De ce Tejas n-ar fi un succes în viitor?

Marius

Tovarase, subiectul este Tejas nu JF-17, nu ca asta ar fi mare scula, numesti succes faptul ca a aruncat niste bombe chioare pe un camp al unor rupti in cur. Tejas isi are originile undeva prin anii 70, aviatorii nu-l vor da’ e ordin, cazan batut la ciocan. Mai usor cu mancatul de medovik glazurat. Off topic> care e faza cu pneumoniile alea mortale din batatura piticului porno? Nu e covid, doar mor ciolovecii de inima rea ca a scazut pretul barilului. Propaganda capitalista, ah?

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x