India va retrage din serviciu avioanele MiG-21 și MiG-29

Read Time:1 Minute, 10 Second

Forțele Aeriene Indiene vor retrage din serviciu în următorii ani toate avioanele MiG-21 Bison și MiG-29 Fulcrum pe care le operează.

Anunțul a venit pe surse după ce, săptămâna trecuta, un MiG-21 cu dublă comandă s-a prăbușit, iar cei doi piloți aflați la bord au murit.

Chiar dacă oficialii insistă că nu există o legătură directă între acest accident și planul de retragere din serviciu, nu este întâmplător faptul că anunțul a fost făcut după această tragedie, într-o încercare de a mai calma spiritele.

India are în serviciu 4 escadrile echipate cu avioane MiG-21 Bison, iar una dintre ele, Escadrila 51, va fi dezactivată chiar în luna septembrie!

Cele trei escadrile rămase, vor avea acceași soartă în ritm de una pe an, astfel că în 2025 retragerea MiG-ului 21 va fi completă.

În ceea ce privește MiG-urile 29, acestea urmează să fie retrase începând cu anul 2027, cel mai probabil în același ritm de o escadrilă pe an.

Avioanele scoase din serviciu vor fi înlocuite cu indigenele Tejas și, ulterior, cu aparatele multirol ce vor fi cumpărate prin programul Multi-Role Fighter Aircraft (MRFA).

Presa indiană citează un raport dezastruos al siguranței în serviciu pentru MiG-21, peste 200 de avioane fiind pierdute în accidente în cei aproape 60 de ani de operare, ceea ce ar însemna mai mult de 3 aparate prăbușite anual!

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Canadienii preiau misiunea NATO enhanced Air Policing din România
Next post F-urile 16 românești participă la Thracian Viper 2022
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x