India vrea propriul avion de generatia V

India vrea sa dezvolte propria platforma aeriana de generatia V, nu sa cumpere una dintre cele existente deja pe piata in momentul de fata.

Noul sef al Fortelor Aeriene Indiene, Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria, a anuntat recent ca programul AMCA – Advanced Medium Combat Aircraft – a primit aprobarea si ca merge inainte.

“Pentru platforma de generatia V, programul AMCA a inceput deja. Am primit verde si beneficiem de tot sprijinul. Nu exista planuri pentru a importa o astfel de platforma, acum sau in viitorul apropiat”, a declarat Bhadauria.

Indienii vor ca proiectul sa fie gata pana in 2021, urmand ca de atunci sa se treaca la faza de dezvoltare a acestuia.

Si pentru ca sunt constienti ca ar putea intampina unele probleme de ordin tehnic, indienii vor sa profite de licitatia pentru 114 aparate de lupta pe care o au in desfasurare si sa transforme furnizorul acestora in partener strategic.

Ce producator interesat sa vanda avioane in India are si platforme de generatia V? Pai sunt numai doi, Lockheed si Suhoi/United Aircraft Corporation.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mig-21_LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Că tot vorbim de indienii de la Bolywood,azi de ziua lor aviatică au primit primul Rafale din primul lot de 36,negociază pt încă 36 de Rafale,le mai trebuie 57 de bucăți pt portavion,cred că o să iasă tot Rafale,că F-18 iese la pensie,încă 21 MIG-29 și 30 SU-30. Modernizează toate Su-30 ca să folosească și BrahMos II,ASTRA,I Derby și alte bunătăți ce au cumpărat,iară despre gen.V cea: Vise taică vise! Namaste!

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

F-18 iese la pensie in varianta C/D care practic oricum este iesita la pensie de mult timp pentru ca este iesita din productie de mult timp, varianta care nici macar nu a fost si nu avea cum se fie ofertata Indiei. Ce s-a ofertat este F-18 E/F care este atat in productie cat si in serviciu.

Jap
Guest
Jap

Corect,după țeapa pe care și-au luato de la ivani cu Mig 29,pt portavion, avionul cu cele mai multe șanse are Rafale M.