Indonezia vrea să cumpere avioanele Eurofighter ale Austriei

Indonezia vrea sa cumpere întreaga flotă de Eurofighter Typhoon Tranche 1 a Austriei și a transmis deja o scrisoare oficială în acest sens.

Ministrul indonezian al Apărării, Prabowo Subianto, i-a transmis pe 10 iulie o scrisoare omologului său austriac, Klaudia Tanner, prin care își exprimă intenția de a cumpăra cele 15 avioane Typhoon operate de Viena.

Potrivit Die Presse, Prabowo a transmis că este impresionat de tehnologia europeană și că vrea să modernizeze forțele aeriene naționale cu flota veche și deloc modernă de Eurofighter austriece.

”Întotdeauna am fost impresionat de tehnologiile europene și de know-how, iar acum vreau să vă cer sprijinul pentru următoarea propunere, care ar fi benefică ambelor state. Pentru a-mi atinge obiectivul de a moderniza Forțele Aeriene Indoneziene vreau să înaintez propunerea de a negocia cu dumneavoastră posibilitatea de a achiziționa cele 15 aparate Eurofighter Typhoon ale Austriei.”

citat din scrisoarea trimisă de ministrul din Indonezia

Ministerul Apărării de la Viena a confirmat primirea acestei scrisori, iar acum se află în perioada de analiză.

Austriecii vor să verifice, în primul rând, dacă oferta aceasta există și este pe bune, iar apoi dacă au voie să negocieze vânzarea vechilor Typhoon.

Între autoritățile de la Viena și Airbus se duce o luptă dură, austriecii acuzând că ar fi fost păcăliți în momentul semnării contractului, ei primind avioane vechi și slabe pentru care au plătit enorm de mulți bani.

Iar contractul este atât de păgubos pentru ei încât ar fi prea scump să îl denunțe unilateral și să renunțe pur si simplu la Typhoon-uri.

Posibila propunere indoneziană este cu atât mai curioasă cu cât state precum Germania și, mai ales, Italia se chinuie teribil să scape de vechile Eurofighter Tranche 1, fiind dispuse să vină cu prețuri foarte competitive doar pentru a scăpa de cheltuile generate de aceste aparate.

Rămâne să vedem dacă oferta există și dacă disputa dintre Austria și Airbus se va încheia cu un acord foarte bun pentru ambele părți.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x