Indonezia vrea sa cumpere F-16 si Su-35

Indonezia planuieste sa achizitioneze in viitorul apropiat avioane de lupta F-16 Fighting Falcon si Su-35 Flanker-E.

Comandantul fortelor aeriene, Air Marshal Yuyu Sutisna, a anuntat la finalul lunii octombrie ca Indonezia va plasa o solicitare oficiala pentru doua escadrile de F-16 in cea mai noua varianta, Block 72, la inceputul anului viitor.

El nu a specificat despre cate aparate este vorba, insa este de asteptat sa fie peste 30 de bucati.

Cu toate acestea, Sutisna spune ca acordul cu Rusia pentru cele 11 Suhoi Su-35 nu a picat, ba chiar ca se asteapta ca acesta sa fie semnat in ciuda amenintarilor americane cu privire la eventuale sanctiuni economice.

In aceste conditii nu sunt putini cei care spun ca un eventual contract pentru F-16 ar reprezenta un soi de “tribut” platit americanilor pentru ca acestia sa inchida ochii la Suhoaie.

Totusi, lucrurile nu stau chiar asa pentru ca acordul cu Rusia are o valoare de 1,1 miliarde de dolari, jumatate in natura, bunuri ce urmeaza sa fie exportate, in timp ce contractul cu SUA ar ajunge pe la vreo 3 miliarde de dolari.

Apoi, sa platesti “tribut” o achizitie de 32 de avioane pentru a fi “lasat” sa cumperi 11 de la alt producator nu suna a afacere, nu? Chiar daca Suhoaiele ar fi cele mai bune aparate de pe pamant, 11 reprezinta un numar mult prea mic pentru ca ele sa fie eficiente.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ăștia mai sînt si în programul KF-X. Cumpără de la gringo,sa nu le bage sanțiuni,așa multumesc pe toata lumea. La teritoriul pe care îl au de acoperit,Suhoaiele ar fi cea mai bună alegere.