Interceptare periculoasă a rușilor în zona Mării Negre | VIDEO

Piloții ruși au efectuat o nouă interceptare periculoasă în zona Mării Negre, ”victimă” fiind un bombardier strategic american B-52 Stratofortress.

În data de 28 august, șase bombardiere B-52 au zburat peste toate cele 30 de state membre ale NATO într-un show of force cum rar se vede. Ei bine, unul dintre acestea a avut parte de ceva emoții pe parcurs.

Avionul cu numărul 61-0034, cod NATO01, a fost cel care a survolat flancul estic al Alianței, trecând peste Cehia, România, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croația și Italia.

După zborul peste România și Bulgaria, bombardierul a evoluat în zona Mării Negre, apropiindu-se relativ mult de peninsula Crimeea, zona anexată ilegal de Rusia în 2014.

Rușii au trimis două avioane de luptă Suhoi Su-27 pentru interceptare, iar unul dintre ele a efectuat manevre foarte periculoase.

Pilotul rus a hărțuit aparatul american trecând prin fața acestuia la o distanță de aproximativ 30 de metri, a folosit postcombustia pentru a provoca turbulente și a evoluat într-o manieră nu doar lipsită de profesionalism, ci periculoasă.

Manevrele au fost efectuate în spațiul aerian internațional, iar bombardierul american nu era însoțit de aparate ale NATO.

Așa cum spuneam nu este prima dată când rușii recurg la astfel ”atacuri” ce nu au nicio legătură cu meseria de pilot profesionist. Este, dacă vreți, o formă extremă de cocălăreală, cam ceea ce fac băieții cu 3 rânduri de ceafă cu BMW-urile aduse din Bulgaria pe drumurile noastre.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MiGutzu

Dar acest “show of force” nu este tot un fel de cocalareala? Nu ar fi mai bine ca fiecare sa isi vada de sfera lui de influenta, fara sa se mai joace aiurea cu vietile oamenilor? Cocalari sunt si unii si altii, doar ca unii sunt mai rafinati, au limba mai ascutita si beneficiaza de un sistem de marketing pe placul unei anumite mase de oameni.

Patru

O intrbare pentru ,Doroftei?… daca Crimeia este alipita ilegal,atunci teritoriile noastre de la ucrainieni,cum sunt ,,alipite”.?…aud?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x