Iranul își modernizază vechile F-14, F-4 și Mirage F1 | VIDEO

Forțele Aeriene Iraniene au recepționat recent opt avioane militare trecute prin procedurile de reparație capitală și modernizare. Printre acestea se numără și vechi F-14 Tomcat, F-4 Phantom sau Mirage F1.

Cele opt avioane reparate și modernizate sunt, în ordinea numerelor de pe tricou, un F-14, două F-4, un Mirage F1BQ, un Su-24, un C-130, un Fairchild F-27 și un Boeing 707.

”Reparația capitală a avioanelor militare este un proces complicat pe care numai câteva state puternice îl stăpânesc”, a declarat generalul Amir Hatami, ministrul Apărării de la Teheran.

Practic, conform acestei declarații România este o putere militară.

Mergând mai departe și într-un ton mai serios, faptul că Iranul reșapează piese de muzeu arată că situația forțelor aeriene ale Teheranului este cât se poate de dramatică.

Și mai ciudată în momentul de față este lipsa de comenzi de pe piața internațională. În ciuda sancțiunilor, Rusia și China ar fi probabil dispuse să vândă, astfel ca inactivitatea Iranului naște întrebări.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
albertMarius DorofteisibipJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Păi so luăm cu începutul: 1) păi LanceRe și noi am “reșapat”avioane în caz că nu știi,MIG21 “reșapat” și a ieșit 3 variante de LanceR și apoi am “reșapat” și pe la alții pe ’21 la varianta LanceR. 2) lancere,te lauzi că ai fost pe la multe muzee,foarte bine,dar pe acolo nu ai văzut și Mig21?un avion din gen pe care le au iranienii. 3) înainte să faci mișto de iranieni,uităte la noi. 4) anul acesta o să se termină cu sancțiunile,prin toamnă,atunci o să vedem ce avioane cumpără iranieni și ce o să avem noi atunci în bătătură. Namaste.

sibip
Guest
sibip

Pai ce sa avem…..ce aveam si pana acum si mai asteptam 5 bucati.
Numai ca noi nu suntem o “putere militara” ca Iranul. Noi ne comparam cu Bulgaria, Serbia si Ungaria nu cu USAF, RSAF ca sa nu mai punem IAF (bonus). Si apropos de muzee si de Israel va invit la o tura : https://www.iaf.org.il/46-en/IAF.aspx

albert
Guest
albert

Nu cred ca ce se prezinta public,si mai ales in domeniul militar,este chiar totul.Multe,foarte multe, raman in “umbra”.Legat de reparatii si modernizari,ele reprezinta un bun exercitiu industrial pt. mai tarziu.Iata un exemplu dat de egipteni din domeniul blindatelor(practic altceva decat originalele,daca numaram numai galetii,un nou tanc de exemplu)
https://www.menadefense.net/afnord/legypte-presente-le-blinde-anti-guerilla-urbaine-sinai-200/