Israelul a modernizat avioanele F-35

Read Time:58 Second

Armata israeliană a reușit să modernizeze avioanele F-35 Lightning II aflată în serviciu, adăugând o serie de capabilități interesante.

Potrivit unui material din Jerusalem Post, cel mai important element de upgrade îl constituie creșterea razei de acțiune.

Chiar dacă nu au fost oferite cifre concrete, israelienii spun că acum F-35 poate lovi ținte aflate adânc în teritoriul iranian fără a avea nevoie de realimentare în aer.

Cum anume a fost realizată această performanță nu este clar, iar aici poate fi orice, de la rezervoare suplimentare ce sunt aruncate înainte de a intra în teritoriul inamic și până la rezervoare suplimentare amplasate în locașurile interne pentru bombe.

Cert este că acest anunț nu este unul suprinzător, Israelul având o tradiție din a îmbunătăți tehnica militară occidentală.

În afara razei de acțiune mărite, militarii evrei au reușit să integreze o nouă bombă inteligentă de 1,000 de kilograme produsă local de concernul Rafael.

Bomba nu doar că poate fi lansată de pe F-35, ci poate fi chiar și transportată în locurile special amenajate din interior, pentru ca avionul să își păstreze caracteristicile stealth.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Toni Cristi G

Poate ne vor ajuta si pe noi atunci in secolul in care le vom lua si noi aceste F35 Lightning II sper doar sa nu se ajunga la ceva de genul : toti membri NATO vor folosi avioane de generatia 7 ori 8 si noi abia sa avem vreo 40 si ceva de F35.Cine stie poate si pe acelea le vor lua second hand.

Previous post Rusia ar fi folosit avioanele Suhoi Su-57 în războiul din Ucraina
Next post Primul zbor pentru Airbus A321XLR
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x