Israelul ar fi atacat tinte iraniene din Irak cu avioane F-35

Israel Defense Forces (IDF) ar fi utilizat avioane de lupta de generatia V, F-35 Lightning II, pentru doua atacuri efectuate pe teritoriul Irakului asupra unor tinte iraniene.

Publicatia Asharq Al-Awsat a dezvaluit pe surse informatia potrivit careia armata israeliana a atacat in doua randuri baze iraniene aflate cumva in apropierea Bagdadului, pe care le-a si distrus.

Primul atac ar fi avut loc pe 19 iulie, atunci cand a fost lovit un depozit de rachete controlat de o militie siita aflata in legatura cu regimul de Teheran. Potrivit informatiilor din presa, baza respectiva primise u transport de rachete balistice, iar in urma atacului au murit militari ai Garzii Revolutionare iraniene, dar si ai Hezbollah.

Al doilea atac a avut loc sambata si tinta a fost Camp Ashraf, fostul sediu al mujahedinilor poporului din Iran, o grupare exilata. La Camp Ashraf s-ar fi aflat atat militari iranieni, cat si rachete balistice.

IDF nu a comentat informatiile aparute in presa legate de atacurile din Irak, o practica traditionala a armatei israeliene.

Este insa cunoscut faptul ca Israelul foloseste de mai bine de un an avioanele de generatia V, F-35, pentru misiuni de lupta impotriva tintelor iraniene si Hezbollah din Siria, Lightning-ul debutand sub comanda IDF in conditii reale de lupta.

10
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marius DorofteicristianJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Da crede careva genul ăsta de știri? Ia gîndițivă,adună cineva întrun loc, armament și muniție multă,foarte multă și importantă,care costă bani și nu pune acel cineva,o apărare AA,să păzească acel loc?

cristian
Guest
cristian

Pai, americanii zic ca F 35 este invizibil ! Nici eu nu cred asta !

Jap
Guest
Jap

F-35,este cu adevărat “invizibil”,pt unii din africa,care nu au apărare AA. Sîrbii au arătat că nu există avionul perfect.

cristian
Guest
cristian

Exact aceeasi parere o am si eu. Chestia cu invizibilitatea este o frumoasa himera americana, de pus mana pe bani de la buget. Probabil radarele se vor perfectiona sa le vada chiar mai de la distanta.
Oricum avioanele au toate motoare. Iar motoarele au semnatura termica, orice le-ai face.

Jap
Guest
Jap

Radarele au evoluat,cică există “radare” cuantice,calculatoare cuantice,sateliți cu tehnologie cuantică. “Îl văd” pe Raptor,de la 480 km. Au cam belito americanii. Tehnologia cuanică este la început de drum și c-am se spionează unii pe alții.

Jap
Guest
Jap

Tehnologia cuanică,este la început de drum,nu a început nimeni să producă în masă, “radare”cuantice,pe moment se fac doar experimente. Ivanii ca și gringo,n-o să stea 10 ani pînă se dezvoltă tehnologia cuantică și fabrică avioane noi,pt ei cît și pt export,să scoată un ban.

Jap
Guest
Jap

Cum ziceam,”radarele”cuantice există,s-au construit și sînt în perioada de testare și înbunătățire și se fac doar experimente,doar că ele incă nu au început să fie fabricate în masă.