Israelul vinde vechile F-16 Netz unei companii private

Read Time:1 Minute, 5 Second

Israelul a găsit, în sfârșit, un cumpărător pentru vechile avioane F-16 A Netz. Nu este vorba despre Croația, nici măcar de România, ci despre compania privată canadiană Top Aces.

Potrivit publicației Globes, Cele două părți se află în negocieri destul de avansate și un acord este așteptat să fie semnat pe parcursul anului 2021.

Vizate sunt 29 de aparate F-16 A scoase din serviciu de ani buni de Israel și aflate în conservare.

Ca și cost, vorbim despre 3-4 milioane de dolari per avion, acordul fiind estimat undeva la 100 de milioane de dolari pentru întreg pachetul.

Nu este clar dacă în acest cost sunt incluse și lucrările de refacere a capabilității de zbor sau dacă Top Aces va prelua avioanele demontate și se va ocupa pe cont propriu de repararea și modernizarea lor.

În flota companiei cu sediul în Toronto se află avioane Alpha Jet, A-4 Skyhawk și Learjet 35A. Canadienii anunță însă pe site-ul oficial că vor cumpăra în viitorul apropiat mai multe F-16A.

Top Aces, ca și alte companii private, oferă servicii de ”adversay” pentru diferite forțe aeriene din lume, avioanele lor simulând diferite ținte inamice, în funcție de solicitări.

Avioanele nu sunt înarmate, însă folosesc radarele militare și diferite pods pentru a simula diferite categorii de armament.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post A doua generație de piloți navali a fost brevetată
Next post Paris Air Show 2021 a fost anulat
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x