Japonia are portavion | VIDEO

Read Time:46 Second

Pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial marina militară japoneză are din nou un portavion, iar în câțiva ani va mai avea încă unul.

Cele două nave port-elicopter din clasa Izumo (Izumo și Kuga) sunt în plin proces de transformare în portavioane ușoare, prima dintre ele primind deja la bord primele avioane.

Recent, aparate F-35B Lightning II aparținând US Marines au efectuat cu succes mai multe aterizări și decolări de pe puntea lui Izumo, demonstrând că acest concept este perfect viabil.

Procesul de transformare al navelor din clasa Izumo în portavioane va fi unul de durată, estimându-se că primul dintre ele va fi 100% gata și operațional undeva în jurul anului 2030.

Chiar și așa, decizia autorităților de la Tokio de a merge în această direcție este una care va schimba destul de multe lucruri în situația geopolitică din zonă.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Parcă Niponii nu au voie să dețină portavioane?

Previous post IGSU a ales elicopterele Black Hawk. Rezultatul e contestat de Leonardo
Next post Trageri de luptă cu IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x