„Leii din Sud”, a doua escadrila de F-35 a Israelului

Read Time:56 Second

Fortele Aeriene Israeliene au anuntat inaugurarea celei de-a doua escadrile echipata cu avioane de generatia V, F-35 Lightning II.

Este vorba despre „Leii din Sud”, porecla primita cu multi ani in urma de Escadrila 116 de pe Baza Aeriana Nevatim.

„Leii” au o istorie indelungata in cadrul Israel Air Force, fiind infiintati inca din 1956 si echipati initial cu legendarele aparate P-51 Mustang. De asemenea, Escadrila 116 a luat parte la toate razboaiele in care a fost implicat Israelul.

In ultima parte a existentei, in perioada 2003-2015, Escadrila 116 a fost echipata cu avioane F-16, fiind ulterior desfiintata temporar in asteptarea noilor F-35.

„Pe umerii Fortelor Aeriene apasa o mare responsabilitate. Din acest moment, Escadrila 116 revine in serviciu si devine parte a avatajului strategic pe care il avem in fata inamicilor. Provocarile care ne stau in fata sunt multe si variate. Insa acum suntem mai puternici”, a declarat comandantul Israeli air Force, generalul-maior Amikam Norkin.

Prima escadrila echipata cu F-35, operationala de ceva timp, Escadrila 140 „Golden Eagle”, functioneaza tot pe Baza Aeriana Nevatim, situata in desertul Negev.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Turcii au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea Hurjet
Next post Boeing mai pierde un client „exclusiv” in favoarea Airbus
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x