Lockheed a primit contractul pentru avioanele F-16 ale Bulgariei

Departamentul Apărării din Statele Unite a anunțat recent că a atribuit companiei Lockheed Martin un contract în valoare de 512 milioane de dolari pentru a construi 8 avioane F-16 Block 70 ce vor ajunge in Bulgaria!

Potrivit datelor oficiale, acest acord urmează să fie finalizat până la data de 31 ianuarie 2027.

Construcția efectivă a celor opt aparate va fi împărțită între uzinele Lockheed din Forth Worth, Texas, și Greenville, Carolina de Sud.

Iată că glumele pe care le-am făcut pe seama vecinilor de la sud de Dunăre se întorc puțin împotriva noastră, autoritățile de la Sofia luând până la urmă decizia de a investi in avioane de luptă.

Și vorbim despre platforme moderne, dotate cu cele mai moderne echipamente disponibile pentru F-16 în momentul de față.

Valoarea totală a contractului dintre Bulgaria și Statele Unite este de 1,67 miliarde de dolari, diferența de bani însemnând senzori, armament, pregătire și piese de schimb.

Bulgaria va primi șase avioane F-16 în simplă comandă și doua ”duble”, toate opt în cea mai nouă versiune, Block 70.

Iar vecinii noștri devin al doilea operator european de Viper în cea mai modernă versiune după Slovacia, care a comandat 14 bucăți.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Cine o să aibă Block 70? Bulgarinezii!

Petrudez

1,67 MILIARDE Dolari pentru 8 aparate. Asta da cheltuiala tampita. O sa ziceti ca sunt cele mai noi versiuni dar sa nu uitam ca e vorba de 8 aparate. Maxim 4 or sa fie disponibile in mod constant. Costurile sunt ridicole. Parca F35A era trambitat la un cost de circa 85 milioane dolari bucata. Pentru altii sa zicem ca ar fi 100 milioane bucata de F35 si tot ar ramane vreo 800 de milioane ptr armament. Oricum ma uit pare o afacere incredibil de proasta. P.S.: Si ale noastre sunt destul de avansate. De fapt dupa ce termina cu update-ul… Read more »

Mihai

Le uram succes – pana in 2027 mai e mult, iar pana le operationalizeaza orizontul 2030.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x