Mai multe F-16 pe piața second-hand?

Read Time:58 Second

Piața avioanelor F-16 la mâna a doua ar putea fi impulsionată în viitorul apropiat de decizia Israelului de a renunța la o parte dintre avioanele mai noi pe care le are în serviciu.

Recent, olandezii de la Scramble au relatat despre faptul că Forțele Aeriene Israeliene au anunțat dezactivarea Escadrila 117 după 67 de ani de activitate.

Mutarea face parte din Planul Momentum, realizat pentru a elibera fondurile necesare achiziției și operării noilor F-35 Adir

Escadrila 117 are o istorie foarte bogată, aparatele sale reușind prima doborâre cu F-16 Fighting Falcon sau prima doborâre a unui MiG-23.

În prezent, escadrila este echipată cu aparate F-16 C/D și operează de pe baza aeriană Ramat David.

Dezactivarea este prevăzută pentru octombrie și va fi urmată de o altă măsură similară.

Urmând exemplul scoaterii din serviciu a aparatelor F-16 A/B, este de așteptat ca C/D-urile să fie stocate și propuse pentru revânzare statelor interesate.

Asta ar însemna un surplus de câteva zeci de F-16 C/D pe piața second-hand, gata să fie vândute, dacă americanii vor fi de acord, cui oferă suma potrivită.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Mai multe F-16 pe piața second-hand?

  1. Nu dorim. adică vindem fiare vechi la fraieri. Avioanele ăstea,nu sînt ălea care le-au prins ploaia și pluteau prin hangare? Frații noștri evrei,au m-ai vrut să vîndă pe la croați o escadrilă,dar i-a ginit Trump cel Mare din america și sa anulat afacerea. Deși de la o vreme au început prin Sua să se prăbușească avioane de gen.V-cea ,ultimul un Raptor de mai mare frumusețea să plîngi nu alta. Cert este că Trump no să le permită la evrei să le vîndă și avioanele ăstea o să ruginească prin Negev,ca și A/B urile. Namaste. Cică sa prăbușit un Raptor.

    1. Ai reusit sa pui o singura cratima unde trebuie. In rest fix invers, exact ca unul platit de Moskva sa arunce cu fecale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Dronele Elbit ar putea fi produse în România
Next post Un F-22 Raptor s-a prăbușit în SUA