Mai multe F-16 pe piața second-hand?

Piața avioanelor F-16 la mâna a doua ar putea fi impulsionată în viitorul apropiat de decizia Israelului de a renunța la o parte dintre avioanele mai noi pe care le are în serviciu.

Recent, olandezii de la Scramble au relatat despre faptul că Forțele Aeriene Israeliene au anunțat dezactivarea Escadrila 117 după 67 de ani de activitate.

Mutarea face parte din Planul Momentum, realizat pentru a elibera fondurile necesare achiziției și operării noilor F-35 Adir

Escadrila 117 are o istorie foarte bogată, aparatele sale reușind prima doborâre cu F-16 Fighting Falcon sau prima doborâre a unui MiG-23.

În prezent, escadrila este echipată cu aparate F-16 C/D și operează de pe baza aeriană Ramat David.

Dezactivarea este prevăzută pentru octombrie și va fi urmată de o altă măsură similară.

Urmând exemplul scoaterii din serviciu a aparatelor F-16 A/B, este de așteptat ca C/D-urile să fie stocate și propuse pentru revânzare statelor interesate.

Asta ar însemna un surplus de câteva zeci de F-16 C/D pe piața second-hand, gata să fie vândute, dacă americanii vor fi de acord, cui oferă suma potrivită.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Nu dorim. adică vindem fiare vechi la fraieri. Avioanele ăstea,nu sînt ălea care le-au prins ploaia și pluteau prin hangare? Frații noștri evrei,au m-ai vrut să vîndă pe la croați o escadrilă,dar i-a ginit Trump cel Mare din america și sa anulat afacerea. Deși de la o vreme au început prin Sua să se prăbușească avioane de gen.V-cea ,ultimul un Raptor de mai mare frumusețea să plîngi nu alta. Cert este că Trump no să le permită la evrei să le vîndă și avioanele ăstea o să ruginească prin Negev,ca și A/B urile. Namaste. Cică sa prăbușit un Raptor.

Alinutzu

Ai reusit sa pui o singura cratima unde trebuie. In rest fix invers, exact ca unul platit de Moskva sa arunce cu fecale…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x