MiG-29 second hand pentru 4,65 milioane de dolari

O adevarata bijuterie a ajuns pe piata avioanelor la mana a doua ce pot fi achizitionate inclusiv de catre civili, este vorba despre un MiG-29UB inregistrat in Statele Unite.

Aparatul in cauza este vandut de brokerul Raptor Aviation si are o istorie extrem de interesanta, dupa cum scriu cei de la The Aviationist.

Fabricat in 1986 la uzina Kalyazinsky de langa Moscova a ajuns cumva in Statele Unite, acolo unde a efectuat misiuni in cadrul programelor “Agressor”. A fost utilizat de compania Air USA, ce ofera servicii de tip agresor Fortelor Aeriene Americane si, chiar daca nu avem detalii, putem presupune fara teama de a gresi ca s-a luptat impotriva pilotilor de lupta.

MiG-ul are un total de 818 ore de zbor si 118 ore de la ultima reparatie capitala, ce a fost efectuata in Ucraina.

Potrivit site-ului vanzatorului, pachetul de avionica este compus din echipamentele originale (RSBBN Nav, INS Nav, UHF/VHF Comm, Transponder) si cele adaugate ulterior (Narco Nav 122D, GTS 330 Transponder, 2nd UHF).

Este, evident, demilitarizat, dar reprezinta o platforma incredibila pentru cei care isi permit si care ar putea forma un program de demo cu el.

Pretul? Asa cum va spuneam in titlu, “doar” 4,65 milioane de dolari. Vazuta din afara, afacerea pare un chilipir, avionul fiind aproape nou si optimizat pentru utilizare civila.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of