MiG-uri 21, alarmate pentru a investiga un posibil balon meteo în spațiul aerian al României

Read Time:1 Minute, 15 Second

Două avioane MiG-21 LanceR au fost alarmate și trimise pentru a investiga posibila evoluție a unui balon meteo în spațiul aerian al României.

Aparatele Escadrilei 861, de la Baza 86 Borcea, au decolat după ce sistemul de supraveghere aeriană a detectat marți o țintă aeriană de mici dimensiuni care avea caracteristicile unui balon meteo.

Echipajele celor două aparate care au ajuns în zona indicată nu au confirmat însă prezența balonului.

Iată și comunicatul oficial al MApN:

”Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ce știm despre OZN-urile doborâte de americani?
Next post Oficial: Două avioane MiG-21 LanceR au fost scoase din serviciu
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x