MiG-urile 21 de la Câmpia Turzii, antrenament în comun cu Gripenurile maghiare

Read Time:57 Second

Piloții de MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana Câmpia Turzii s-au pregătit la începutul lunii alături de omologii lor maghiari în cadrul unui exercițiu în comun.

Exercițiul ”Interceptor 21” este ”este destinat antrenării personalului din Forțele Aeriene din România și Ungaria în executarea misiunilor de apărare a spațiului aerian ”.

”În cadrul exercițiului se urmărește realizarea interoperabilității şi schimbului de experiență în aplicarea tacticilor, tehnicilor și procedurilor specifice misiunilor de Poliție Aeriană, precum și exersarea procedurilor de tip cross border.”

Practic, misiunile din cadrul acestui exercițiu s-au concentrat pe interoperabilitate și cooperare în cadrul Poliției Aeriene transfrontaliere.

Urmând exemplul altor exerciții similare, scenariile presupun interceptarea unui aparat care nu raspunde solicitărilor de la sol sau care zboară într-o zonă sensibilă fără un plan de zbor. În cazul de față, a fost vorba despre un Airbus A319 al Forțelor Aeriene Maghiare.

Aparatul este interceptat de avioanele unui partener, este escortat până la graniță, de unde este preluat de avioanele celui de-al doilea partener.

Exercițiile româno-maghiare au ajuns la ediția cu numărul 11, în acest participând două MiG-uri 21 Lancer, două Saab Gripen și un A319.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Zeci de avioane militare chineze au intrat în ADIZ-ul taiwanez
Next post SUA trimit avioane F-15E Strike Eagle la Borcea