MiG-urile 21 de la Kogălniceanu au interceptat bombardiere strategice ruseşti

Avioane MiG-21 LanceR de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu au interceptat bombardiere strategice ruseşti în zona Mării Negre.

Potrivit unui comunicat al NATO Allied Air Command, un grup de aparate militare ale Rusiei, în care se aflau şi bombardiere strategice Tupolev Tu-22, s-a apropiat de spațiul aerian al Alianței refuzând orice fel de comunicații.

În aceste condiții, CAOC (Combined Air Operations Centre) Torrejon, Spania, a dispus decolarea în alarmă a MiG-urilor de la Kogălniceanu, care au interceptat formația rusă.

Avioanele MiG-29 bulgare, de pe baza aeriană Graf Ignatievo, au fost menținute în alarmă, gata să decoleze, iar aparate F-16 turceşti de pe baza Merzifon au fost ridicate în aer şi menținute într-o zonă ce le-ar fi permis să intervină.

În ceea ce priveşte aparatele noastre, acestea aparțin Escadrilei 861 de la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” ce este dislocată pe aeroportul din localitatea constănțeană Mihai Kogălniceanu.

MiG-urile 21 efectuează misiunile de Poliție Aeriană alături de F-urile 16 de la Feteşti şi de 6 aparate Eurofighter Typhoon spaniole dislocate pentru două luni la MK.

Iar dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă misiunile de Poliție Aeriană sub comandă NATO poți urmări podcastul nostru pe această temă:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x