MiG-urile 21 LanceR au interceptat din nou avioane militare rusești

Read Time:52 Second

Avioanele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au interceptat din nou aparate militare rusești.

Potrivit unui comunicat al NATO, în data de 11 august sistemul de supraveghere și control al alianței a detectat aeronave neidentificate ce au decolat de pe un aerodrom din peninsula Crimeea.

Comandantul CAOC (Combined Air Operations Centre) Torrejón a decis alertarea aparatelor aflate în alarmă în România, Bulgaria și Turcia în momentul în care avioanele rusești s-au apropiat de spațiul aerian al NATO.

A fost efectuată identificarea vizuală a rușilor, după care s-a trecut la zbor de tipul Combat Air Patrol. Aceste misiuni presupun menținerea unui regim de zbor în apropierea zonei ”fierbinți” ce permite o intervenție rapidă în caz de nevoie.

În ultima perioadă, cei de la NATO au oferit comunicări dese referitoare la misiunile de Poliție Aeriană efectuate în zona Mării Negre.

Nu uita că poți asculta pe Youtube sau pe platformele de streaming audio podcastul AvNews, în cadrul căruia explicăm ce înseamnă și cum se execută o misiune de Poliție Aeriană sub comandă NATO:

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post În cuibul Șoimilor (României)
Next post Iată când vor fi livrate cele 5 avioane F-16 cumpărate din Portugalia