MiG-urile 21 revin pe baza de la Borcea

Avioanele MiG-21 LanceR și personalul Escadrilei 861 de la Baza 86 Aeriană au început procesul de revenire acasă, pe aerodromul Borcea, de lângă Fetești.

Din informațiile AviațiaMagazin.com, primele aparate MiG-21 au aterizat marți pe Borcea, urmând ca întreg procesul de redislocare să se încheie în această săptămână.

Citește și: Zborurile cu MiG-21 au fost suspendate. Adio LanceR?

Citește și: MiG-urile 21 LanceR vor mai zbura un an

Escadrila 861 a fost dislocată temporar pe Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în urmă cu 9 ani, în primăvara anului 2013, înainte ca aerodromul Borcea să intre într-un amplu proces de modernizare și reconstrucție.

În toată această perioadă, MiG-urile celor de 861 au efectuat misiuni de Poliție Aeriană și, mai nou, de Combat Air Patrol în zona Mării Negre și a Dobrogei, principalele lor arii de responsabilitate în contextul războiului din Ucraina.

Citește și: Primele avioane F-16 norvegiene vor ajunge în România anul viitor

Revenirea pe Borcea a MiG-urilor 21 este sinonimă cu ultimul an de activitate al acestor aparate în serviciul Forțelor Aeriene Române.

Așa cum știm, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat un memorandum care prevede scoaterea din serviciu a MiG-urilor 21 în mai 2023.

În următorul an, LanceR-ele vor efectua exclusiv misiuni de Poliție Aeriană și zborurile de antrenament absolut necesare pentru ca piloții să le poată exploata cât de sigur se poate. Ele vor folosi aerodromul Borcea alături de F-urile 16 ale Escadrilei 53 și de avioanele aliate dislocate temporar la cotul Dunării.

MiG-urile 21 nu vor mai participa la exerciții multinaționale și, din păcate, nici la airshow-uri, conform ordinului de reluare a zborurilor cu această categorie de aeronave.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x