MiG-urile 29 bulgare mai au doar un an de resursă de zbor

Read Time:1 Minute, 11 Second

Avioanele MiG-29 ale Bulgariei mai au resursă de zbor pentru doar un an de zile.

Anunțul a fost făcut de noul ministru al Apărării de la Sofia, Dimitar Stoyanov, care a spus că situația aviației militare bulgare este critică.

”Starea aviației de luptă este foarte serioasă. Resursa de zbor pe care o mai au avioanele MiG-29 be permite să efectuăm misiunile de Poliție Aeriană doar până la jumătatea anului 2023.

Am luat măsuri, am discutat cu partea poloneză despre posibilitarea de a ne repara șase motoare pentru MiG-29, însă nu aceasta este marea problemă. Este un pericol real ca în următorii 3-4 ani să nu putem executa singuri misiunile de luptă. Motivele sunt atât războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei, cât și întârzierile în livrarea avioanelor F-16”, a spus ministrul, citat de presa locală.

Recent, Bulgaria a transmis o solicitare oficială Poloniei privind livrarea a 6 motoare de MiG-29 în încercarea de a mai prelungi durata de viață a flotei de Fulcrum.

Cu toate astea, nu doar propulsoarele au probleme de mentenanță și este de așteptat ca dificultățile în menținerea aparatelor în stare de zbor să fie din ce în ce mai mari.

În ceea ce privește avioanele F-16 comandate din SUA, primele ar putea fi livrate, cel mai devreme, în 2024-2025, iar apoi va mai dura 2-3 ani într-un scenariu optimist pentru operaționalizarea lor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lucian

Deci, încă o dată, faptul că avioanele militare sunt noi nu reprezintă întregul spectru al problemei! Contează și când sunt livrate, când pot fi operaționale… Încă o dată, factorul timp poate fi decisiv în deciziile strategice luate. Încă o dată, toată lumea mai poate analiza în ce măsură decizia RoAF de a lua avioane ”la mâna a doua” a fost corectă sau nu, bine-nțeles, în actuala conjunctură, și fără a exonera factorii de decizie pentru tergiversarea trecerii de la MIG-ul 21 la noul avion de vânătoare (multirol).

Previous post Militarii polonezi au început trecerea pe tancurile Abrams
Next post Cum vede China ”reunificarea” cu Taiwanul: Pașnică, dacă se poate
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x