MUZEE DE AVIAȚIE | Polish Army Museum din Varșovia | VIDEO

Chiar dacă rubrica este despre muzee ale aviației din lumea largă, o deschidem cu secțiunea de aviație a unui muzeu militar, este vorba despre Muzeum Wojska Polskiego, Polish Army Museum sau Muzeul Armatei Poloneze.

Este situat în capitala Varșovia într-o locație accesibilă. Dacă ești turist și mergi, evident, în Centrul Vechi, la muzeu poți ajunge chiar pe jos! Așa am făcut și noi atunci când l-am vizitat.

Secțiunea aviație e situată în sectorul exterior al muzeului, sector accesibil gratis. Dacă vreți să vizitați tot muzeul trebuie să aveți la voi zloți pentru că plata cu cardul nu este implementată. La fel se întâmplă dacă vreți să cumpărați ceva de la magazinul oficial.

Revenind la secțiunea de aviație, aceasta mi se pare una extrem de bogată pentru acest nivel.

Veți putea vedea în Varșovia piese istorice, așa cum sunt Tupolev Tu-2 sau Avia B-33, varianta cehă a lui Ilyushin Il-10.

Din punctul nostru de vedere, impresionante sunt MiG-ul 29, Suhoiul Su-22, MiG-ul 21 și autohtonele PZL I-22 Iryda, PZL-130 Orlik și PZL TS-11 Iskra.

De asemenea, Antonovul An-26 și Yak-ul 40 sunt uneori deschise pentru a fi vizitate la interior, însă accesul se plătește.

Per total, vorbim despre o expoziție valoroasă, plină de piese rare și spectaculoase.

De notat ar fi și faptul că Muzeul Aviației din Polonia se află în Cracovia și este considerabil mai mare. Sper să ajungem în curând și acolo.

Până atunci, vă invităm la un tur virtual al Polish Army Museum.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
albert

Bine,eu as fi mai curios sa vad macheta PZL-230 Skorpion.Am tot cautat pe net o carte dedicata exclusiv acestuia,dar n-am vazut sa fi scris polonezii asa ceva.In fine,toti pasionatii au auzit de el,sau de GROT-2,dar de cateva zile circula o stire:
https://twitter.com/Ninja998998/status/1255814445906919424

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x