Norvegia a primit încă 3 avioane F-35

Read Time:1 Minute, 3 Second

Norvegia a primit încă trei avioane F-35 Lightning II din lotul comandat din Statele Unite.

Aparatele cu numerele 35, 36 și 37 din lotul comandat de statul nordic au ajuns în această săptămână pe baza aeriană Ørland.

Norvegia primește anual câte șase aparate F-35 Lightning II, iar cele recepționate acum reprezintă prima tranșă din cele programate pentru anul 2022.

”Am observat că avioanele F-35 funcționează așa cu trebuie, iar misiunile de Poliție Aeriană decurg conform planificării. Cele trei noi aparate ne vor ajuta să pregătim și mai bine personalul de pe bazele Evenes și Ørland”, a declarat Rolf Folland, comandantul Forțelor Aeriene Norvegiene.

Norvegia a comandat în total 52 de aparate F-35 Lightning II și a primit până acum 37 dintre ele.

10 avioane se află în Statele Unite, acolo unde se desfășoară procesul de trecere pe acest aparat, iar restul sunt în țară, pe bazele aeriene Evenes și Ørland.

Începând cu 1 ianuarie 2022, F-35 Lightning II a preluat în totalitate misiunile de Poliție Aeriană, iar aparatele F-16 Fightning Falcon au fost scoase din serviciu.

România a ajuns la un acord cu Norvegia pentru a cumpăra 32 de aparate F-16 dintre cele scoase din serviciu, însă până acum contractul nu a fost semnat.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post România vrea să cumpere încă un elicopter Black Hawk
Next post Armata română, între influencereală și anonimat
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x